Dino Konaković opet zaboravio da su mikrofoni uključeni: “Sad će ona sav kriminal dokazati”

Nakon što je izgovorio rečenicu da je sjednica Skupštine kantona Sarajevo završena, Elmedin Konaković, opet je komentirajući s kolegama sadržaj sjednicu “zaboravio” da su mikrofoni uključeni i da građani još uvijek imaju televizijski prijenos.

Tako je, malo povišenijim tonom, rekao da je “sjednicu prekinuo jer su svi popadali” te “sad će ona morati sav kriminal dokazati”.

Drugi dio rečenice odnosio se vjerovatno na ministricu obrazovanja Zinetu Bogunić, o čijoj su se ostavci danas izjašnjavali i skupštinski zastupnici. Izglasano je da njena ostavka nije prihvaćena ida će ona nastaviti obnašati ovu funkciju.

Podsjetimo, ministrica Bogunić je tokom obraćanja na Skupštini, između ostalog, kazala da se osjeća “kao stvar”, da je Predsjedavajući Skupštine (Konaković, op.a.) vršio pritisak na nju, da je Konaković dovodio “dvojicu prijatelja” da joj pokažu kako radi informatička platforma a da su oni naglasili da oprema košta 500.000 KM, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79