Dino Mustafić o zloupotrebi vakcinisanja: Velika je ovo sramota!

Bosanskohercegovački reditetelj Dino Mustafić komentirao je skandalozne zloupotrebe vakcinisanja u Zetri o kojem bruji javnost, posebno u Sarajevu.

Izetbegović: Vakcine se izvlače na stražnja vrata Zetre, to se mora ispitati

Danas je stigla i potvrda. Provjerom protokola vakcinacije u Zetri, utvrđene su zloupotrebe, a odgovorni su prijavljeni nadležnim direktorima ustanova u kojima su zaposleni, izjavio je ministar zdravstva KS Haris Vranić.

Među onima koji su komentirali ovaj skandal je bio i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, tvrdeći da se vakcine švercuju na stražnja vrata sarajevske Zetre.

“Iako je SDA zadnja moralna i politička adresa sa koje može stići ovakav prigovor treba očekivati i zahtijevati da nadležni poduzmu istragu i sankcionišu odgovorne.

Obećali su to i učiniti. To javnost očekuje brzo i transparentno. Velika je ovo sramota!”, napisao je Mustafić.

Ministar Vranić je kazao da je Ministarstvo zdravstva KS prijavilo sve nereguranosti direktorima Doma zdravlja KS i Zavoda za javno zdravstvo KS koji će se odrediti o narednim koracima u ovom slučaju.

Istakao je da se nastavlja provjera svih spiskova do sada vakcinisanih osoba u Zetri, te da će se sve nepravilnosti prijaviti.

Nakaš: Za vakcinaciju je kriv cijeli sistem

Naglasio je i kako je provjerom utvrđeno da nije bilo iznošenja vakcina izvan vakcinalnog punkta, niti vakcinisanja izvan Zetre piše RadioSarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79