Dio studenata Medicinskog fakulteta u Mostaru će biti vakcinisan Sputnjikom!

U Univerzitetskoj kliničkoj bolnici Mostar u toku je imunizacija vakcinama “Sputnjik V”, koje je Vlada Republike Srpske poklonila gradu na Neretvi na inicijativu srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Šef Klinike za infektivne bolesti Univerzitetsko kliničke bolnice Mostar Jurica Arapović rekao je Srni da će “Sputnjikom V” biti vakcinisan dio osoblja, studenti medicine i građani stariji od 65 godina.

Velika je zainteresovanost za “Sputnjik V”. Do sada smo primali “Astra zeneka” vakcinu i čekamo da nam krajem mjeseca stignu druge doze od donacije predsjednik Srbije Aleksandra Vučića ili iz “Kovaks mehanizma”- rekao je Arapović.

On kaže da već drugi mjesec traje imunizacija radnika ove zdravstvene ustanove, ta da se većina prijavila za vakcinaciju, iako je veliki broj njih prebolio kovid 19.

Govoreći o epidemiološkoj situaciju, Arapović kaže da je značajno poboljšana proteklih dana u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, ali da se on vodi izrekom “neprijatelj nikada ne spava”.

On je rekao da se bilježi manji broj hospitalizacija i zaraženih, ali da povoljna situacija ne treba da zavara.

– Nadam se da će uskoro doći što više vakcina i da možemo što više građana vakcinisati kako bi u nekom intenzitetu zaustavili pandemju da neki sljedeći talas, ako ga bude, bude blaži, jer je ovaj zadnji bio najteži – kaže Arapović.

On ističe da se većina građana odlučuje za vakcinaciju.

– Ako se antivakserima u dogledno vrijeme ne može stati u kraj, nije isključeno ne samo kod nas, nego u cijelom regionu, da se uvede obavezna vakcinacija. To je poruka i jednim i drugim – rekao je Arapović.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79