Diplomatski skandal: Ministarstvo vanjskih poslova odbilo prevesti Komšićevo pismo kralju Švedske

Nakon što je Peter Handke dobio Nobelovu nagradu za književnost, Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, u znak je protesta uputio pismo predsjedniku Kraljevske švedske akademije nauka Matsu Malmu, ali i švedskom kralju Karlu XVI Gustavu.

Ali, kako nam je rečeno u Uredu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, ovo pismo nikada nije prevedeno na engleski jezik niti je došlo do željene adrese, a pismo je trebalo, a nije, prevesti Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Ovu informaciju potvrdio je za “Dnevni avaz” i Željko Komšić.

– To je trebalo uraditi Ministarstvo vanjskih poslova BiH, kao što je to slučaj kod svih akata koje službenim putem budu dostavljana iz Predsjedništva BiH prema stranim državama. Takva je procedura. Po saznanju da je Ministarstvo vanjskih poslova BiH postupilo na drugačiji način, mi smo odlučili učiniti iznimku te pisma poslati i na engleskom jeziku. Osim toga, potpuno je netačno da su pisma vraćena – rečeno nam je iz Ureda Komšića.

Nezvanično saznajemo da se sada utvrđuje ko je u ljubitelj Handke u MVP-u.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79