Diplomatski skandal: Predsjednica Cvijanović primila ambasadora, nigdje obilježja države

Diplomatski skandal: Predsjednica Cvijanović primila ambasadora, nigdje obilježja države


U zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu održan je sastanak predsjedavajuće Predsjedništva Željke Cvijanović i ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Michaela Murphyja.

Tokom sastanka u Sarajevu razgovarano je o aktuelnim političkim pitanjima u BiH te odnosu dviju zemalja koji su do sada bili na zavidnom nivou.

Ono što je zanimljivo je da na prijemu domaćin prijema Željka Cvijanović nigdje nije istakla zastavu BiH, ali ni SAD-a, iako to nalaže diplomatska praksa.

Murphy funkciju ambasadora SAD-a u našoj zemlji obnaša od decembra 2021. godine, zamijenivši na toj funkciji Erica Nelsona.

Inače, Cvijanović će danas održati niz sastanaka sa zvaničnicima raznih zemlja.

Ona će se tako kasnije sastati i sa novoimenovanim ambasadorom Japana u našoj zemlji Kinefuchiem Masamijem, te ambasadorima Turske i Kine, Sadikom Babürom Girginom i Ji Pingom.

U 12:30 sati primit će akreditivno pismo novoimenovanog apostolskog nuncija u Bosni i Hercegovini nadbiskupa Francisa Assisija Chullikatta.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija