DIREKCIJA ZA KOORDINACIJU POLICIJSKIH TIJELA: NIKO, OSIM NAS, NE MOŽE ČUVATI DODIKA

Ne postoji mogućnost da, osim pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, druga policijska agencija vrši neposredno osiguranje članova Predsjedništva BiH – kazali su za Avaz iz Direkcije.

Podsjetimo, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da neće odustati od toga da ga čuva policija Republike Srpske, jer, kako je rekao, neće da bude glineni golub.

– Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine je 25. novembra 2018. godine uputila pismo Miloradu Dodiku, predsjedavajućem Predsjedništva BiH, u kojem ga obavještavamo o načinu pružanja osiguranja i neposredne fizičke zaštite za funkciju izabranog člana Predsjedništva BiH – kazali su iz Direkciji.

Kako su istakli, u skladu sa Zakonom o Direkciji za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine propisano je da je organiziranje i provođenje fizičke i tehničke zaštite osoba i objekata organa Bosne i Hercegovine u nadležnosti Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

– Ne postoji mogućnost da druga policijska agencija vrši neposredno osiguranje članova Predsjedništva BiH – precizirali su iz Direkcije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79