Direktor Amar Dovadžija: Stid me gdje trebamo smjestiti studente u Sarajevu

Amar Dovadžija, direktor JU Studentski centar Sarajevo, kaže za “Dnevni avaz” da je loše stanje zatečeno.

– Uvjete u samim domovima zatekli smo prilikom preuzimanja s dugom od 13,5 miliona KM, dug prema Poreznoj upravi 4,5 miliona KM plus kamate, na to 7 miliona, to je 11, i obaveze prema dobavljačima 2,3 miliona KM. Poredali smo prioritete, prije svega da očistimo taj dug prema Poreznoj.

Stid me gdje trebamo da smjestimo i primimo studente. Daleko je to od optimuma kako bi trebalo da bude za potrebe studenata. Vlada KS je pomogla, ali u 2007. godinu smo se morali vratiti, u vrijeme kada je počeo da se stvara taj dug. Vlada je izdvojila četiri i po miliona do sada.

Sve to traži kompletnu rekonstrukciju. Nadamo se da ćemo uspjeti nešto da renoviramo, bojim se da je sve ispod 10 miliona KM malo. Nije se u kontinuitetu ulagalo, nije se radilo i to je sve došlo na naplatu. Ja nekako najviše nosim taj teret. Pokušavam da imam prijateljski odnos sa studentima, vjerujte, gdje ne bih svoje dijete smjestio, ne bih ničije.

Dobavljači su obustavljali isporuku, mi naručimo za 5.000 KM, oni isporuče za 2.000. Milion i 600.000 je dug prema dobavljačima.

Imali smo problem s crvenim mesom. Prođe tender po jednoj cijeni, on krene da isporučuje i podigne cijenu.

Sve to traje dva-tri mjeseca, na kraju ispašta krajnji korisnik, u ovom slučaju djeca. Krenuli smo u boljem pravcu, iako, bez jače podrške, sami nećemo moći – naveo je Dovadžija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79