Direktor bolnice tuži građane, ljekare i pacijente zbog poziva na smjenu

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović podnio je više privatnih tužbi protiv ljekara, građana, ali i jednog pacijenta koji su javno govorili o dešavanjima u toj zdravstvenoj ustanovi u jeku epidemije COVID-19 i tražili njegovu smjenu. Po nezvaničnim saznanjima radija Sto plus, Mahmutović je tužbe za povredu ugleda i časti podnIo protiv nekoliko ljekara, potpisnika peticije za njegovu smjenu, zbog stavova koje su o njegovom radu izneli u medijima.

Privatnu tužbu Osnovnom sudu u Novom Pazaru predao je i protiv specijaliste oralne hirurgije Dina Mustafića koji je na društvenim mrežama objavio svoja iskustva o 17-dnevnom liječenju od COVID-19 u Opštoj bolnici u Novom Pazaru.

Mustafić je za radio Sto plus potvrdio da je primio Mahmutovićevu tužbu, ali nije želio da je komentariše.

Jedan od građana koji nedjeljama protestuju u krugu Opšte bolnice tražeći smjenu direktora te ustanove i “istinu o broju oboljelih i umrlih od COVID-19”, Aladin Paučinac rekao je da je Mahmutović, do sada, protiv njega podnIo dvije tužbe.

Naveo je da se tužbe odnose na objave na Facebooku na kojima je uz Mahmutovićevu fotografiju postavio mišljenje da je “svojom nesposobnošću i nebrigom” vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice “prouzrokovao manji genocid”.

“Čudan je osjećaj, smatram da nije bilo razloga za tužbe. Ljudi su izrevoltirani, velika je nepravda učinjena i smatram da imamo pravo da kao građani protestujemo i izrazimo nezadovoljstvo, pa makar to bilo i teškim riječima. Surovo je da se na taj način udara na obične građane, znatno teže riječi i uvrede se govore i za predsjednika Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić, pa oni ne reaguju kao Mahmutović”, rekao je Paučinac.

On je kazao da ga tužbe, vrijedne 300.000 dinara, neće pokolebati, već da će “obraćajući više pažnje na svoj rječnik” još jače nastaviti borbu za istinu o svim dešavanjima u Novom Pazaru od početka epidemije koronavirusa i smjenu odgovornih.

Mahmutović nije odgovorio na poruku sa pitanjem da prokomentariše podnošenje tužbi prenosi RadioSarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79