Direktor “Bosnalijeka” Nedim Uzunović, profesor Mehmed Jahić i supruga Elbira pušteni na slobodu

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštvo KS da se odrede mjere zabrane za direktora Bosnalijeka Nedima Uzunovića, koji je jučer uhapšen u akciji SIPA-e “AS”.

On je danas pušten da se brani sa slobode potvrđeno je iz Uzunovićevog advokatskog tima.

Na slobodi je i profesor sa Ekonomskom fakultetu Mehmed Jahić i njegova suprugu Elbira Jahić.

Određene su mjere zabrane koje se tiču zabrane sastajanja s određenim osobama, dok je za Mehmeda Jahića predložena i mjera zabrane poduzimanja određenih poslovnih aktivnosti ili službenih dužnosti.

Podsjećamo, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u četvrtak su u sklopu operativne akcije “AS”, na području Sarajeva i Konjica izvršili pretrese poslovnih i stambenih objekata na više lokacija.

Pretresi su izvršeni po nalozima Kantonalnog i Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva KS, a u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, Federalnom upravom policije, Ministarstvom unutrašnjih poslova KS i MUP-om HNK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79