Direktor Doma zdravlja KS odlučio: Kazna za medicinske sestre koje se ne javljaju na telefone!

Nakon što su se građani žalili da im se u pozivnim centrima pri domovima zdravlja u Kantonu Sarajevo niko ne javlja, Uprava Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo je odlučila da kazni osoblje.

Naime, u dokumentu koji je dostavljen Faktoru direktor Abel Baltić uputio je direktorima organizacionih jedinica Novi Grad, Novo Sarajevo i Centar nalog za hitno postupanje.

U tom nalogu navodi se kako treba da se izvrši zamjena medicinskih sestara / tehničara u ambulantama Kovačići, Podhrastovi, Dobrinja 2, Koševsko brdo i Alipašino polje B faza.

– Rotacija se vrši kao mjera ukora osoblja radi nejavljanja na telefonske pozive pacijenata – navodi se u nalogu koji potpisuje direktor Baltić.

Kako je ranije Faktor pisao, pacijentima se osoblje rijetko javlja na pozive, a Arman Šarkić, glasnogovornik JU Dom zdravlja KS, kazao je kako su u te centre “vraćeni stari kapaciteti”.

– Oni su bili reducirani dok je pandemijska kriva zaravnjena. Prije par dana smo vratili pozivni centar sa svim izlaznim telefonskim linijama. Zadužili smo glavne sestre da to provjeravaju.

Međutim, kako su za Faktor kazali neki od medicinskih radnika, zbog nedostatka kadra ne stižu da obave sve radne zadatke. Ističu kako je neophodno uposliti još kadra i raspodijeliti poslove, a ne kažnjavati radnike jer su, kako kažu, pred kolapsom jer je i sve veći broj uposlenika na bolovanju zbog zaraze koronavirusom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79