Direktor Galić složan sa sindikalcima: Povećati plate i naknade Graničnoj policiji

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić i predstavnici Sindikata ove policijske agencije traže od relevantnih institucija u zemlji da se zaposlenim u Graničnoj policiji povećaju plate i naknade, jer su postojeće izuzetno niske i već duže nisu povećavane.

Na sastanku, kom su prisustvovali predsjednik Sindikata Granične policije BiH Emir Tanović i njegovi zamjenici Dragan Krvavac i Dragan Matović, zaključeno je da je neophodno da se u što hitnijem roku donese novi pravilnik o uniformi.

Zaključeno je da postojeći pravilnik ne odgovara trenutnoj problematici koja je prije svega vezana za borbu protiv nezakonitih migracija i da se poboljšaju uslovi rada i infrastruktura na graničnim prelazima.

S obzirom na to da je formiran policijski odbor, na sastanku je zaključeno i to da je neophodno da se u što kraćem roku završe konkursne i druge procedure koje su u njihovoj nadležnosti, u skladu sa zakonom, saopšteno je iz Granične policije.

“Granična policija je deficitarna sa policijskim službenicima, te je neophodno njeno kadrovsko popunjavanje radi borbe protiv svih vrsta prekograničnog kriminaliteta”, ponovili su iz ove policijske agencije.

Razgovarano je i o tendencioznim člancima pojedinih medija koji su vezani za instituciju Granične policije, Sindikat i rukovodstvo.

“Radi istinitog i tačnog informisanja javnosti, važno je da sredstva javnog informisanja kontaktiraju kancelariju za odnose s javnošću Granične policije i relevantne faktore u Sindikatu kako se ne bi širile dezinformacije i krivo informirala javnost”, naglašeno je u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Dragan Kulić i načelnik Kancelarije za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu Vladimir Popović.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79