Direktor Gerontološkog centra Sarajevo Mirza Musa napao dječaka u školskom dvorištu: Roditelj se oglasio o incidentu

U školskom dvorištu Osnovne škole “Safvet-beg Bašagić” u Sarajevu 29. aprila desio se incident kada je 11-godišnjeg dječaka fizički napao roditelj druge učenice Mirza Musa.

Ovo je za portal “Avaza” potvrdio roditelj 11-godišnjeg dječaka A. S.

– Djeca su bila na času tjelesnog, igrali su se, i došlo je do koškanja između mog sina i njegove djevojčice. Ona je počela plakati i takva je izašla ispred škole. Ocu je rekla da ju je udario moj sin. Prišao je mom sinu, povukao ga za uši, vukao ga jedno 10-15 metara do školskog hodnika. Tu mu je opalio šamar. Sve se dešavalo naočigled nekoliko roditelja i domarke škole. Sve je vidjela i nastavnica tjelesnog. Domarka je reagirala i zaključala je vrata od škole. Musa je počeo da lupa i galami pa je domarka pozvala policiju – ispričao je za portal “Avaza” Edis Solaković, otac 11-godišnjeg dječaka.

Policija je napravila zapisnik, a majka dječaka je sina odvela u Opću bolnicu gdje je opet policija napravila zapisnik.

– Dijete svaki dan ide kod psihologa, doživjelo je veliki šok i traumu, ima strah da ode u školu. Ne mogu da vjerujem da je odrasla osoba u stanju fizički nasrnuti na tuđe dijete. Ja ga ne tučem, a ne da dozvolim da ga neko drugi udara. Sam Bog je spasio i mene i njega taj dan – naveo je Solaković.

On nam je rekao da nije imao direktan kontatk s Musom.

– Javio se dvojici mojih prijatelja, plakao je, sad on pokušava napraviti žrtvu od sebe – naveo je Solaković.

Otac dječaka rezigniran je činjenicom da je izostala reakcija nadležnih u Vladi KS s obzirom da je Musa i direktor kantonalne javne ustanove.

Kontaktirali smo i direktora Osnovne škole “Safvet-beg Bašagić” Namira Ibrahimovića koji nam je rekao da se desilo nasilje nad djetetom i da su pozvali policiju.

– Potpuno je neopravdan čin roditelja koji je nasrnuo na dječaka. Pozvali smo policiju koja je napravila zapisnik – naveo je Ibrahimović.

Kontaktirali smo i direktora Musu, koji je na ovu poziciju imenovan kao kadar Naše stranke, međutim na naše telefonske pozive nije odgovarao.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79