Direktor Granične policije dogovorio s Hrvatskom: Kamiondžije više neće čekati

S ciljem rješavanja problema koji se pojavio u posljednje vrijeme na pojedinim graničnim prijelazima kada su u pitanju robni promet te ogromne gužve i kilometarska čekanja, direktor Granične policije BiH Zoran Galić dogovorio je s direktorom Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske da teretna vozila iz „trećih zemalja“ koja tranzitiraju kroz Hrvatsku prilikom ulaska u BiH u pratnji hrvatske policije budu usmjerena na MGP Bijača, MGP Bosanska Gradiška i MGP Bosanski Šamac.

Teretna vozila iz BiH, prije nego što uđu u Hrvatsku, moraju kontaktirati firmu u Hrvatskoj i oni će im na granici osigurati dozvolu s kojom mogu prijeći granicu. Što znači da sva teretna vozila koja idu u Hrvatsku po robu (uvoz/izvoz) mogu preko ostalih graničnih prijelaza kao do sada prijeći državnu granicu, samo što je sada potrebno da prije odlaska na put obavijeste firmu kako je navedeno.

Dogovor direktora Galića i direktora MUP-a Hrvatske je postignut kako bi se izbjegle ogromne gužve i saobraćaj nesmetano odvijao.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79