Foto: X/ Raport.ba
Direktor GRAS-a nema komentar o napadu revizora na putnika: Pogledajte snimak incidenta

Direktor GRAS-a nema komentar o napadu revizora na putnika: Pogledajte snimak incidenta


Nedavni incident u sarajevskom tramvaju, gdje je došlo do fizičkog sukoba između putnika i revizora GRAS-a, pokazuje sve veći nivo bahatosti i neodgovornosti među službenicima na javnim dužnostima.

Putnik starije životne dobi, koji je pretrpio napad, trenutno nije u stanju dati izjavu zbog stresa i povreda koje je zadobio.

Prema izjavama očevidaca, sukob je počeo zbog nefunkcionalnog klima-uređaja u tramvaju. Putnici su više puta bezuspješno tražili od vozača da uključi klimu, što je izazvalo verbalni sukob.

Situacija je eskalirala kada su u tramvaj ušla trojica revizora GRAS-a. Jedan od njih je pokušao intervenisati, ali je to rezultiralo još većom napetošću i na kraju fizičkim napadom na jednog od putnika.

Snimak incidenta, koji je objavio Raport, prikazuje revizora kako udara putnika, a drugi revizor ga pritom drži, onemogućavajući mu da se brani. Nakon napada, putnik je prijavio da je ostao bez zraka zbog pritiska koji je revizor vršio na njegov vrat.

Policija i Hitna pomoć su intervenisali na licu mjesta, a muškarac je prevezen u Klinički centar gdje su mu konstatirane lakše tjelesne povrede. Zbog doživljenog stresa, putnik nije bio u stanju dati izjavu.

Portal Raport.ba je pokušao da dobije informacije od GRAS-a o posljedicama incidenta, kao i eventualnim mjerama protiv odgovornog revizora, ostali su bez uspjeha. Direktor GRAS-a, Senad Mujagić, nije odgovorio na pozive, a iz preduzeća nije bilo službenih komentara o ovom slučaju.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija