Direktor Neven Tunjić deložira humanitarno udruženje Ensarije iz prostorije koju su sami renovirali

Izgleda da je u Lukavcu politika ušla u sve pore društva, tako i u domen humanitarnog rada. Barem tako pokazuje slučaj u nastavku. Humanitarno udruženje Ensarije iz Lukavca od ovog mjeseca ostaje bez službenih prostorija, netom poslije imenovanja novog direktora Centra za kulturu, Nevena Tunjića.

Objavu predsjednika ovog udruženja prenosimo u cjelosti.

“Sa našim udruženjem ,,Ensarije” gledali smo da maksimalno budemo na usluzi našem narodu. Nismo nikad na ljude gledali politički, nacionalno, vjerski. Gledali smo svakoga kao čovjeka u nevolji. Nažalost danas nam je to u našem gradu uzvraćeno na najgori mogući način.

Samo u prošloj godini inplementirana je pomoć bolesnima, ugroženima i starima u visini od cca 80.000 KM. Kao zahvalnicu od našeg grada jutros smo dobili rješenje o deložaciji iz prostorija udruženja i to po hitnom postupku.

I ako smo te mini prostorije dobili potpuno devastirane (sto se vidi na fotografijama) i u obnovu istih uložili između 1500-2000 KM deložirani smo.

Novi direktor centra za kulturu Neven Tunjić je u prvoj sedmici svog mandata odlučio da nas deložira bez pravog obrazloženja kao što se vidi na rješenju. Ovo me je pogodilo kao čovjeka i patriotu.

Ovo nas dovodi do pitanja da li se vrijedi boriti za narod i državu koja evo ovako se odnosi prema svojim hizmećarima.

Nadasve sraman čin i pojedinca ili grupe ,,ako,, je instruisan odnekle.

Ovim će biti ponovo pogođeni oni koji su u potrebi jer nam je sve ovo stvorilo dodatne probleme.

Posle svega uradenog dobijemo Obavijest da moramo napustiti prostorije, jer su iste potrebne za smještanje spremačica te da dosadasnje koristenje prostorija nije u skladu sa zakonom.

Ne želim u ovome da vidim nikakvu političku Il bilo kakvu drugu poruku.Ali da je daleko od čovječnosti to sigurno jeste.

Iz poštovanja prema našim donatorima dužni smo da ih obavijestimo o situaciji koja nas je zadesila,. Još jednom se zahvaljujemo svima koji nam daju podršku u našem radu..”

Izgleda da ovo nije jedini slučaj. Iz Saveza gluhih i nagluhih kažu da je i njih dočekala ista sudbina

“Bez obavijesti  su nas deložirali, te su nam zametnuli nas arhiv i dokumentaciju koju smo posjedovali. Mala utjeha da niste jedini. Kad se prestao plaćat najam od strane investitora, ljudi iz Doma su nas prisilno iselili. Tako se naši gluhi i dalje vucaraju po nekim ugostiteljskim objektima pa se druže” – kaže jedan od članova ovog udruženja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79