Direktor novopazarske bolnice iznio zastrašujuće podatke o broju oboljelih tokom ljeta, a onda se obrušio na građane

Prema podacima Opšte bolnice Novi Pazar u ovom gradu u periodu tokom juna i jula bilo više od 20 000 zaraženih. Ovaj, do sada neizrečeni podatak, saopštio je dr Meho Mahmutović, vd direktor bolnice na sjednici gradske skupštine, čiji je odbornik.

Na sjednici Skupštine Grada Novog Pazara, koja je trajala više od 30 sati, pored imenovanja novih direktora u institucijama, govorilo se i posljedicama koronavirusa koje su zahvatile ovaj grad tokom juna i jula mjeseca, kada je prema zvaničnim podacima život izgubilo više od 150 građana Novog Pazara, a prema nekim drugim podacima, ovaj broj je i za duplo veći.

Dr Meho Mahmutović, direktor Opšte bolnice u ovom gradu tom prilikom je iznio novi podatak – da je u ovom gradu u periodu od dva mjeseca bilo više od 20 000 zaraženih.

– Isti grad, ista bolest, isti doktori u prvom piku u Novom Pazaru imali smo ukupno 220 pacijenta, 76 hospitalizovanih i 126 onih koji su bili u privremenoj bolnici koji nisu imali simptome i jako smo dobro prošli. Drugi pik isti grad, ista bolesti, isti doktori i po našim procjenama između 10 i 20 hiljada bolesnih, od toga 1.800 hospitalizovanih i 134 koji su liječeni u kliničkim centrima u Kragujevcu i Beogradu, rekao je Mahmutović.

On je potom ponovo po ko zna koji put optužio građane ovog grada da su odgovorni za toliki broj zaraženih kao i preminulih u periodu jun/jul kada je drugi pik koronavirusa zahvatio centar sandžačke regije.

– Šta se desilo u drugom piku? Nema vanrednog stanja, ostalo je na pojedicima da li će da poštuju mjere, a mi smo imali stuaciju da se veliki broj stanovnika i političikih organizcija podsmijehuje koroni, da ona ne postoji, a za nas ljekare tvrdili su da širimo paniku. E, ti što su pravili cirkus sa koronom, kad su vidjeli šta je korona onda su počeli drugu priču, naglasio je Mahmutović piše NovaS.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79