Direktor NUBBiH otišao u penziju: Sebi isplatio otpremninu, a radnici nisu primili platu mjesecima

Direktor NUBBiH otišao u penziju: Sebi isplatio otpremninu, a radnici nisu primili platu mjesecima


Vijeće uposlenika Nacionalne i Univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine (NUBBiH) objavilo je novo saopćenje kojim obavještava javnost da je dugogodišnji direktor ove institucije, Ismet Ovčina, s današnjim datumom otišao u penziju.

“Nakon višemjesečne borbe NUBBiH s kojom je upoznata cjelokupna javnost, vezano za rješavanje pravno-finansijskog statusa institucije, ali i odlaska u penziju direktora Ismeta Ovčine, zaključno sa današnjim danom, 06. septembra 2024. godine, obavještavamo javnost da je Ovčina otišao u penziju, nakon punih 19 godina mandata”, navedeno je u saopćenju.

Međutim, uposlenici su izrazili nezadovoljstvo zbog neisplaćenih plata za august, navodeći da na računu NUBBiH nema dovoljno sredstava za isplatu.

Istovremeno, tvrde da je Ovčina, i pored finansijskih poteškoća, sebi isplatio otpremninu.

“Na računu nije bilo dovoljno sredstava, ali je Ovčina samoinicijativno isplatio otpremninu za odlazak u penziju”, ističu u saopćenju.

Dodaju i da smatraju Ovčininu odluku “krajnje nekorektnom i nemoralnom” prema ostalim uposlenicima koji se suočavaju s neisplaćenim platama.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija