Direktor OSA-e Osman Mehmedagić stigao na Sud BiH: Slijedi li ponovno određivanje pritvora?

Osman Mehmedagić, direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), stigao je na ročište na Sud BiH, na kojem će se razmatrati zahtjev Tužilaštva BiH za ponovno određivanje mjere pritvora.

Određivanje mjere pritvora zatraženo je zbog, kako tvrdi Tužilaštvo BiH, nepoštivanja mjera zabrane određenih prema osumnjičenom odlukom Suda BiH.

“U okviru rada na predmetu Tužilaštvo BiH došlo je do informacija i dokaza da je osumnjičeni Mehmedagić u proteklom periodu putovao, komunicirao i boravio na odmoru u inozemstvu s osobom koja je navedena kao svjedok u predmetu i kojoj se, sukladno izrečenim mjerama zabrane, osumnjičeni ne smije pribižavati na udaljenost manju od 50 metara. Zbog evidentiranja kršenja izrečenih mjera zabrane zatraženo je određivanje pritvora”, rekli su ranije iz Tužilaštva.

Direktor OSA-e Osman Mehmedagić pušten je ranije na slobodu uz mjere zabrane. On je pod istragom zbog sumnje na zloupotrebu položaja ili ovlasti.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79