Direktor OSA-e ostaje u MUP-u, ujutro će biti prebačen u Tužilaštvo BiH

Direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osman Mehmedagić prebačen je iz zgrade MUP-a Kantona Sarajevo u prostorije za zadržavanje MUP-a. Kako je medijima rečeno iz MUP-a u toku je kriminalistička obrada.

– Direktor OSA-e Osman Mehmedagić bit će zadržan u MUP-u Kantona Sarajevo do četvrtka ujutro nakon čega će biti prebačen u Tužilaštvo BiH koje ga može zadržati još 24 sata, saznaje Istraga. Za ove aktivnosti Tužilaštvo BiH nema naredbe Suda BiH – navedeno je na Twitteru ovo portala.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine jutros je izdalo naredbu za hapšenje Mehmedagića.

Prema zvaničnom saopćenju, Tužilaštvo BiH vodi istragu u kojoj se osumnjičeni Mehmedagić tereti za krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, krivotvorenja isprave i pranja novca.

MUP KS je zvanično saopćio da po nalogu Tužilaštva BiH vrše istražnje radnje na području KS.

– U vezi sa navedenim, pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS poduzimaju određene operativne i kriminalističko istražne mjere i radnje na području Kantona Sarajevo – stoji saopćenju MUP-a KS.

Konkretno, policijski inspektori su boravili u Mehmedagićevoj kući.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79