Direktor osnovne škole u BiH priznao primanje mita!

Vedran Starčević, direktor Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Omarskoj kod Prijedora, pušten je da se brani sa slobode nakon što je prilikom saslušanja u Republičkom javnom tužilaštvu RS priznao da je primio mito.

Starčević je uhapšen jučer u akciji “Erato” nakon što je od jedne učiteljice tražio i primio 1.000 KM mita. Radilo se simuliranoj primopredaji novca, koja se odvijala pod budnim okom policije. Nakon što je od učiteljice uzeo 1.000 KM u označenom novcu, Starčević je uhapšen.

– On je od učiteljice, koja u školi nije imala stalno zaposlenje, tražio 2.000 KM kako bi joj omogućio da dobije ugovor na neodređeno. Novac je tražio u dvije rate od po 1.000 KM, s tim da je učiteljica drugu ratu trebala da plati do marta naredne godine – pojašnjava izvor blizak istrazi.

U Republičkom javnom tužilaštvu RS navode da se Starčeviću na teret stavlja da je počinio krivično djelo primanje mita, te zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

– Izjašnjavajući se na okolnosti izvršenja krivičnih djela, u prisustvu svog branioca, V. S. je priznao djela za koja se sumnjiči nakon čega je pušten da se brani sa slobode, jer nema zakonskog osnova za njegovo pritvaranje – rekla je portpartol RJT Dragica Tojagić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79