Direktor psihijatrijske bolnice u Sarajevu: “Podnosim ostavku, ne mogu da izdržim pritiske, o mojim ‘golišavim slikama’ nemam pojma”

Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo (bolnica Jagomir) uskoro će ostati bez direktora, jer se aktuelni direktor, primarijus doktor Dževad Begić sprema da podnese ostavku, što je u kratkom razgovoru za “Slobodnu Bosnu” potvrdio i sam Begić, kojeg smo kontaktirali kako bismo od njega iz prve ruke čuli komentar na brojne anonimne prijave koje ga prate od prošlogodišnjeg imenovanja na ovu poziciju.

Konkretno, doktora Begića smo pitali da li njegova namjera da podnese ostavku ima bilo kakve veze s njegovim fotografijama na kojima je nag i koje su dospjele, pored ostalog, do redakcije “Slobodne Bosne”. On odgovara i da li postoji ikakva mogućnost da je opscene fotografije osobno nekome slao pa mu se sada taj neko sveti.

“Nikome ih nisam slao. Na mene se već godinu vrše pritisci s tim nekim anonimnim prijavama. Pritisaka nije bilo u tom smislu koga navodite, ali jeste da ne ispunjavam neke uslove za ovu poziciju dok sam još bio v. d. direktora, bilo je prijava da tolerišem neko ponašanje osoblja. Nikada nisam znao ko to radi i ja ću vjerovatno, kako bih sačuvao svoje zdravlje, podnijeti ostavku. Ne mogu više živjeti u iščekivanju kada će te prijave ponovo doći, a očito je da nekome smetam”, rekao nam je doktor Begić.

Na naše pitanje kako uopće mogu njegove “intimne” fotografije “pobjeći” iz njegovog mobitela i dospjeti do medija, Begić odgovara:

“Ne znam, zaista. Ne znam ni da li je to tako, ni da li su moje ili nisu. Danas možete montirati šta god hoćete svakome. Ovo je jedna strašna situacija”, rekao je Begić.

Na našu molbu da nam otkrije koje sve prijave protiv njega postoje, odakle dolaze i kako ih komentariše, Begić odgovara:

“Prvo je bila prijava da sam protiv doktora Muhameda Ahmića dok je bio direktor Domova zdravlja Kantona Sarajevo podnio neku prijavu, ali ja tvrdim da to nisam uradio, a meni je došao odgovor Kantonalne inspekcije da on ispunjava te neke uslove. Iznenadilo me to, jer nisam znao o čemu se tu radi. Pa je onda Uredu za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo upućena prijava protiv mene oko tih uslova za direktorsku poziciju, pa opet neka anonimna prijava oko tolerisanja ponašanja osoblja i na kraju ovo s fotografijama. Te fotografije koje spominjete, niko ne može imati, jer ih nikome nisam slao. To je podmetanje”, tvrdi Begić.

S obzirom na to da je na poziciju direktora stigao uz podršku stranke Narod i pravda (NiP), Begića smo pitali da li je stranka od njega tražila da podnese ostavku.

“Nije niko tražio ostavku od mene. Nekome ne odgovaram. Moram čuvati svoj dignitet i svoje zdravlje, jer su ti ljudi u stanju napasti moj dignitet i moju porodicu. Podnijet ću ostavku, jer se ne osjećam dobro već mjesecima. Sve ovo je utjecalo na moje zdravlje”, kazao je Begić za “Slobodnu Bosnu”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79