Direktor radnike prisiljava da automobile osiguravaju u kompaniji “Drina osiguranje”

Svaki radnik u Srpskoj ima pravo da svoju platu potroši onako kako on to želi, jer ju je on zaradio, osim ako je zaposlen u kompaniji “Boksit” iz Milića gdje Rajko Dukić, predsjednik to pravo uporno i bez osnova osporava.

Nakon što je radnicima naredio da 30 odsto plate moraju trošiti na robe i usluge u okviru grupacije, Dukić je donio novu “obavezujuću instrukciju” kojom radnike prisiljava da svoje automobile osiguravaju u kompaniji “Drina osiguranje”.

“Boksit” je jedan od četiri suvlasnika “Drine”, zbog čega je Dukiću neshvatljivo da neko od zaposlenih svoj novac troši u drugim osiguravajućim društvima. To za njega nije moralno i nanosi štetu društvu.

“Imajući to u vidu, svi zaposleni, koji rade i žele da rade u Kompaniji i Grupaciji „Boksit“, kao i povezanim firmama, po svojoj volji, a ne obavezno, su dužni svoja vozila, koja podliježu obaveznom osiguranju, kao i drugu imovinu, ukoliko je osiguravaju, osigurati u „Drina osiguranju“”, poručio je Dukić.

Za one koji ga ne poslušaju, prijeti sankcijama.

“Nepostupanje po prethodno navedenom podrazumijevaće određene sankcije, kako prema rukovodnom kadru, tako i prema svim zaposlenim. Shodno ovoj Instrukciji, zajedno sa „Drina osiguranjem“, uspostaviće se registar svih zaposlenih, kako bi se pratilo, sprovođenje iste”, prijeti Dukić.

Podsjećamo, ovo je samo jedan od brojnih zahtjeva koje Dukić ima prema radnicima a koji nema uporište u zakonu.

Tako je nedavno zaprijetio otkazima svima koji odbiju da se vakcinišu. Pošteđeni će biti samo oni koji vakcinu ne mogu da prime iz zdravstvenih razloga.

U maju prošle godine Dukić je donio nezakonitu naredbu kojom sve radnike obavezuje da čak 30 odsto od plate potroše na robu i usluge u okviru Grupacije ili će im u suprotnom ona u tom iznosu biti umanjena.

Inače, “Drina osiguranje” na čijem čelu je Milomir Durmić je u godini korone imala rekordnih 26,14 miliona maraka prihoda i dobit nešto veću od šest miliona maraka.

“Boksit” je prijavio prihode od 45,6 miliona KM iz kojih je imao samo 85.267 KM dobiti.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79