Direktor sarajevske Hitne pomoći nakon Skupštine: “Ne, tako mi Gospodara Kabe”

Skupština Kantona Sarajevo danas je razmatrala izvještaje o radu i finansijskom poslovanju 13 javnih ustanova iz oblasti zdravstva za 2019. godinu.

Usvojeni su izvještaji Psihijatrijske bolnice Kantona Sarajevo, Opće bolnice Prim. dr. Abdulah Nakaš, Zavoda za javno zdravstvo KS i Zavoda za medicinu rada KS.

No, podršku Skupštine nisu dobili izvještaji Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova KS, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS, Zavoda za bolesti ovisnosti KS, Doma zdravlja Kantona Sarajevo, Apoteka Sarajevo, Zavoda za zaštitu zdravlja studenata Univerziteta u Sarajevu i Zavoda za sportsku medicinu Kantona Sarajevo.

Adem Zalihić za CH: Ni “Gestapo” nije našao nezakonitosti u radu Hitne pomoći

Podsjećamo da na prvom dijelu ove sjednice prije sedam dana, zastupnici nisu usvojili Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu za 2019. godinu.

A, nakon završene sjednice, reagirao je direktor sarajevske Hitne pomoći Adem Zalihić, koji je poručio:

“Izvještaj Hitne pomoći za 2019. na Skupštini KS nije prošao!!!

– najpozitivniji finansijski izvještaj ikada, od kada postoji Hitna pomoć
– federalni ured za reviziju javnih institucija dao pozitivno mišljenje za 2019.
– otvorili u 2019. punkt u općini Centar
– pokrenuli proceduru uspostave hitne pomoći na motoru 2019.
– pokrenuli instalaciju AED uređaja u KS u 2019.
– kroz novi edukativni centar prošlo oko 3000 ljudi u 2019

Sve ovo je palo u vodu na Skupštini KS! Pravo i pravda na sarajevski način!” – piše RadioSarajevo.

Dodao je Zalihić i post scriptum u kojem je napisao:

“Sulud je bio pokušaj varanja Allaha od strane onih koji su postavljali mreže petkom, a da bi lovili subotom, tako i vjernici iz NIP-a [Narod i pravda, op.pr] glasanjem kao suzdržani, a u suštini protiv, misle da će nas prevariti i biti amnestirani od ove nepravde: Ne, tako mi Gospodara Kabe!”


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79