Direktor škole u Jajcu koju pohađa pretučena učenica: Sve smo prijavili policiji

Fikret Čančar, direktor Osnovne škole “Berta Kučera” u Jajcu kazao je za portal “Avaza” da postoje dva šokantna snimka zlostavljanja djevojčice od strane njene vršnjakinje iz druge škole “13. rujan”.

– Kad smo stvar počeli raspetljavati, utvrdili smo da je jedan snimak nastao 1. maja i to se dogodilo u prigradskom naselju Carevo polje. Nakon toga se isto desilo 5. maja i to drugi put kad se desilo, mi smo saznali i odmah smo reagirali. Bilo je prisutne djece. Pozvali smo roditelje pretučene djevojčice, obavili smo s njima razgovor i u kontaktu smo s Centrom za socijalni rad. Tražili smo i njihovu asistenciju i sve uredno prijavili policiji – kaže Čančar.

(VIDEO) Pretučenoj djevojčici pozlilo, roditelji je odveli u Hitnu

Dodaje još da su pedagozi iz obje škole obavili zajednički razgovor s roditeljima.

– Imali smo saznanja da negdje tamo kruži snimak, da tu ima nešto i mi smo reagovali po tim saznanjima, provjerili i utvrdili da jeste. Do javnog objavljivanja snimka mi smo već reagirali u skladu s protokolom o sprječavanju vršnjačkog nasilja čiji smo potpisnici – dodao je direktor Čančar na kraju.

Pojavio se duži, uznemirujući snimak: Udarala djevojčicu šakama, davila je nogama, lupala je po glavi, drugi učenici sve snimali i smijali se!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79