Direktor turističke agencije 63.000 maraka od aranžmana uplatio sebi na račun

Banjalučki inspektori realizirali su akciju kodnog naziva “Aerodrom”, u kojoj je uhapšen Siniša Antić, direktor turističke agencije ARS Tours.

– Akcija je rezultirala hapšenjem zbog pričinjene štete izvršenjem krivičnog djela u iznosu od oko 63.000 KM – saopćeno je iz PU Banja Luka.

Tokom istrage oduzeta je određena dokumentacija i saslušan je veći broj osoba, a što će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

– Policajci su priveli S. A. iz Banje Luke zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja – također je navedeno u saopćenju.

Istraga je vođena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a inspektori su utvrdili da se S. A. sumnjiči da je tokom 2017. i 2018. godine, prilikom prodaje turističkih aranžmana, dobiveni novac, umjesto polaganja na račun preduzeća čije je bio odgovorno lice, prisvojio za sebe i oštetio preduzeće za iznos od oko 63.000 KM prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79