Direktor Zalihić: Mi ćemo stimulisati sve uposlenike Hitne pomoći Sarajevo!

Adem Zalihić, direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, razočaran odlukom Vlade kantona da stimuliše samo radnike na Covid odjelima, odlučio se na potez koji je sigurno izazvao oduševljenje kod uposlenika ove ustanove.

“Razocarani diskriminirajucom odlukom vlade KS u kojoj smo neopravdano izostavljeni sa spiska zdravstvenih radnika kojima ce biti uplacena novcana stimulacija zbog odlicno odradjenog posla tokom pandemije, zelim reci da je Hitna pomoc nesumnjiivo dala svoj ogroman doprinos u ukupnom odgovoru koji je pruzio zdravstveni sisitem u KS tokom panedemije Covid 19” – započeo je obraćanje javnosti putem svog Facebook profila.

“Dokaz tome je zvanicna analiza nase informaticke sluzbe koja kaze da smo u periodu 01.01.2021.-27.05.2021. zbrinuli 1711 covid pacijenata” – nastavio je Zalihić i objavio tabelarni prikaz navedenih pacijenata.

– “Hitna pomoc je navikla na macehinski odnos predpostavljenih prema nama. Tome u prilog govore iracionalne opstrukcije u proteklom periodu, te ovaj potez smatramo samo kontinutetom tog nerazumnog odnosa prema ustanovi od vitalnog znacaja za zivot u KS” – istakao je direktor ove ustanove i nabrojao sljedeće tri stavke:

  • Nevjerovatan broj inspekcijskih nadzora u nasoj ustanovi upravo tokom najtezeg treceg vala pandemije sto smatramo najprizemnijim potezima;
  • Neusvajanje najpozitivnijeg izvjestaja o radu bez bilo kakvog obrazlozenja;
  • Izostavljanje nase ustanove iz Kriznog staba KS.

– “Kao covjek koji je navikao da se bori, tj. da nešto uradi a ne samo da prica, nakon konsultacija sa ekonomsko-finansijskom sluzbom i njihovog pozitivno misljena zbog pozitivnog finansijskog stanja nase ustanove uputio sam prijedlog prema Upravnom odboru za novcanu stimulaciju svih nasih uposlenika, obzirom da je to van mojih ingerencija i da to moze dozvoliti samo UO” – napisao je i priložio upućeni dopis.

“Upravo visemjesecno nepostojanje UO u nasoj ustanovi posebna je otezavajuca okolnost za funkcionisanje nase ustanove, jer su sve javne nabavke blokirane, blokirane su i mnoge druge administrativno- pravne djelatnosti Zavoda poput nastavka procedure uspostavljanja Rentgen sluzbe, itd.

Naravno da su nasi heroji, medicinsko-terenske ekipe na prvoj liniji podnijeli najveci teret u zbrinjavanju covid pacijenta, ali i svi ostali uposlenici su dali svoj doprinos da sve funkcionise u proteklom periodu. Stoga i njih , istina ne kao medicinskim radnicima, predlazemo za dodjelu stimulacije” – zaključio je Zalihić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79