Direktor Zavoda u Pazariću ima platu od 7.000KM?

Direktor Zavoda za zbrinjavanje djece i omladine s poteškoćama u razvoju Pazarić Redžep Salić reagirao je na intervju premijera FBiH Fadila Novalića koji je dao za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo, premijer Novalić je za naš portal kazao da kako je Vlada FBiH obmanuta od strane direktora, koji je na sjednici iznio jedno stanje, da bi na Parlamentu kazao kako je stanje katastrofalno.

Nijedan iskaz, ni onaj prvi gdje je stanje bilo uredno, ni onaj drugi gdje su se iznijeli problemi, nisu tačni, i nakon toga je nastao problem u komunikaciji između Nadzornog odbora i direktora. Mi smo smanjili plate za Nadzorni odbor, i ne samo u Pazariću, nego u svim Zavodima, pa smo i direktoru prepolovili platu jer je primao sedam hiljada maraka. Pokušaj je bio da se Vlada FBiH natjera da ulaže samo u jedan Zavod, ali mi ako ćemo podizati nivo, podići ćemo ga za sve“, kategoričan je Novalić.

Salić je je ipak za Radiosarajevo.ba kazao da smatra kako premijer Novalić nije dobro informiran o stanju u Zavodu Pazarić.

Pogledajte koliko iznose plaće direktora zavoda Drin, Bakovići, Pazarić…

Uz dužno poštovanje prema premijeru Federacije, mislim da on nije dobro informiran o stanju u Zavodu i da mu se serviraju pogrešne informacije, kako o meni kao direktoru, tako i o stanju u Pazariću. Nije istina da je moja plata kao direktora sedam hiljada KM i nije istina da ja tražim da se ulaže u Zavod Pazaric“, kazao nam je Salić.

Javašluk u Zavodu u Pazariću: Stručna saradnica namjestila 50.000 KM firmi svog supruga!

Dodao je da jedan od dokaza za to i njegov put u Bihać, gdje je u razgovoru sa ministricom pokrenuo naplatu za sva tri Zavoda u Pazariću i gdje je ministrica izričito kazala da je on svojim angažmanom doprinio da će sva tri Zavoda dobijati novac.

„Zavod u Pazariću ima neraspoređene dobiti oko 196 hiljada, Zavod Bakovići četiri miliona, a Zavod Drin oko milion KM. Ovim putem pozivam uvaženog premijera da dođe da nas obiđe. Nakon što sam čuo da je intervju dat prije desetak dana, siguran sam da premijer nije imao uvid u sve informacije“, naglasio je Salić.

Direktor Salić se nada da će nakon izvještaja Porezne inspekcije i revizorskog izvjestaja, premijer Novalić imati pravu sliku stanja u Pazariću.

„Odgovorno tvrdim da moja plaća nije sedam hiljada maraka. Vjerovatno neko zlonamjerno daje pogrešne informacije želeći da se teme nepravilnosti prebaci u drugi plan“, zaključio je Salić.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Komentari
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79