Direktorica i pedagogica operisane: Poznato zašto je profesor engleskog jezika nasrnuo na kolegice

Iz Tužilaštva je za BHT1 potvrđeno da će osumnjičeni danas biti predat u nadležnost Tužilaštva i odredit će se dalje mjere

Nakon napada u tuzlanskoj gimnaziji, pacijentice N.Ć. i A.M. podrvrgnute su sinoć operativnom zahvatu i trenutno su u stabilnom stanju, potvrdila je za BHT1 glasnogovornica Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla Ersija Aščerić Mujedinović.

Njihovo zdravstveno stanje se i dalje prati.

 

Podsjećamo, direktorica i pedagogica Gimnazije Ismet Mujezinović u Tuzli Alma Mujkanović i Nura Ćosićkić zadobile su teške tjelesne povrede nakon napada u ovoj školi i odmah su smještene u Kliniku za neurohirurgiju UKC-a Tuzla.

 

Za napad se sumnjiči profesor engleskog jezika F.I., koji je odmah priveden u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. Sumnja se da je profesor čekićem napao direktoricu i pedagogicu, a povod je suspenzija koja mu je prije napada određena, kazao nam je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

 

Iz Tužilaštva je za BHT1 potvrđeno da će osumnjičeni danas biti predat u nadležnost Tužilaštva i odredit će se dalje mjere.

 

(BHRT, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79