DIRLJIVA PRIČA IZ TUZLE: ZA NAS NEMOGUĆE JE POSTALO MOGUĆE!

Dan kada su mi saopštili na UKC Tuzla da od mame nema ništa, da joj je još malo života preostalo i da ja tu ne mogu ništa (tačno ovim riječima), tog trenutka kao da su mi odsjekli noge i pucali u srce, no duboko sam udahnula i odgovorila im – DA, MOGU!

Ovako je Jasmina Zukančić iz Tuzle krajem juna mjeseca ove godine pisala o svojoj porodičnoj drami kroz koju su prolazile ona i njena majka. Ova hrabra djevojka je svojom objavom poručila svima da gdje postoji volja, postoji i način te da smo mi suviše mali da odlučujemo gdje nečiji put završava, piše Tuzlanski.ba.

 

Nakon četiri mjeseca Jasmina se ponovo oglasila i na radost svih onih koji su stali uz nju u teškim porodičnim trenucima, uspjela je prvoj dionici svoje misije, njena majka je dovedena u operabilno stanje nakon čega je i operisana što su doktori na UKC-u tvrdili da je nemoguće da se desi i prognozirali da joj nema pomoći, Jasmina je snažnom voljom uspjela.

 

– Za potpuno izliječenje je neophodno 10 do 15 godina da prođe, sa aspekta medicine današnje stanje definišu kao pacijent zaliječen. Dovela mamu u stanje da je operabilna, a zatim i operisana što su sa UKC-a tvrdili da nije moguće da se desi, kao što su tvrdili da nije sposobna da podnese hemoterapije u Bosni koje su bile simptomatska terapija (ko još liječi simptome), a kamo li hemoterapiju koja vrši direktan utjecaj na rast i razvoj raka, kao i širenje ćelija raka.

 

Mama je nedavno uspješno operisana, te zvanično od strane doktora potvrđeno da je njen kvalitet života poboljšan, te njen životni vijek uspješno produžen, izjavaila je za Tuzlanski.ba Jasmina Zukančić, čiju dirljivu objavu sa Facebooka prenosimo u cijelosti:

 

Dragi dobri ljudi, vjerujem da se mnogi pitate šta je sa našom misijom “Da, mogu!”, TU JE, teče jakim strujama nošena, prkoseći smijerovima, vremenu i prognozama. Sa radošću dijelim ovu predivnu vijest sa vama, a to je da je mama najprije dovedena u operabilno stanje, te da je uspješno operisana i još srećnija ponovno na nogama korača ka svojoj životnoj svjetlosti, ka 4 završna ciklusa hemo-terapija gdje će ako Bog da doživjeti riječi doktora čestitamo uspjeli ste, svi smo uspjeli i budimo ponosni na to. Veliko, ogromno hvala na donacijama, one pristižu, kao i poruke, a mnogo je vas svjesnih izdataka koje ovakav životni izazov i iskušenje od dragog Boga, dragog Allaha dž.š. iziskuju.

 

Ne zamjerite na odsustvu, ali na sve strane sam se i sama uvjerila da nije baš uvijek moguće stići, pa jednostavno zateknete se kako sjedite u vrtlogu misli i sami posložite kockice onako kako treba da se poploča ovaj ne tako ravan čak što više i suviše brdovit put, a na kraju uvidite da se one ipak poslože u pravi čas i nekako same kako je ON odredio da se slažu jedna na drugu, prema tome tako i ovo javljanje vama, u pravi čas i sa osmijehom na licu, toplinom oko srca javljam vam ona je tu i ona je na nogama, tumora nema i preostali su ciklusi kako bi odradili svoju završnu bitku sa ovim surovim neprijateljem.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79