Disciplinski tužilac otvorio istragu protiv Olega Čavke

Ured disciplinskog tužioca je, podsjećanja radi, već ranije sankcionirao tužioca Čavku te je u nekoliko navrata tražio njegovu suspenziju.

Ured disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH otvorio je, saznaje Faktor, istragu protiv tužioca Tužilaštva BiH Olega Čavke.

Istraga u okviru predmeta UDT DP09543 19 otvorena je po službenoj dužnosti, a u vezi je sa predmetom formiranim povodom afere o navodnom vrbovanju selefija u BiH, u kojem je Čavka postupajući tužilac.

Ured disciplinskog tužioca je, podsjećanja radi, već ranije sankcionirao Čavku te je u nekoliko navrata tražio njegovu suspenziju.

On je, između ostalog, bio osumnjičen da je otuđio dokazne materijale iz predmeta organiziranog kriminala, odnosno mobilni telefon višestruko osuđivanog Anesa Kurbegovića. Istragom je utvrđeno da je državni tužilac uzeo mobitel te je, u kasnim noćnim satima, ubacivao svoju SIM karticu, na osnovu čega su i otkrivene njegove zloupotrebe.

Čavka je i ranije bio pod istragom i to nakon što je hakirao e-mail tadašnjeg glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milorada Barašina. Tada je kažnjen šestomjesečnim smanjenjem plate prenosi Faktor.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79