Disneyland će biti korišten kao centar za vakcinisanje protiv koronavirusa

Vlasti okruga Orange, gdje je smješten zabavni park, najavile su da će se Disneyland, koji je zbog epidemije zatvoren za posjetitelje, koristiti kao područje za vakcinu Covid-19

Disneyland u saveznoj državi Californija, jedan od najvećih i najpoznatijih zabavnih parkova u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), koristit će se kao novi centar za vakcinisanje protiv koronavirusa, javlja Anadolilja.

Vlasti okruga Orange, gdje je smješten zabavni park, najavile su da će se Disneyland, koji je zbog epidemije zatvoren za posjetitelje, koristiti kao područje za vakcinu Covid-19.

Guverner Kalifornije Gavin Newsom izjavio je da se s trenutnom strategijom vakcinisanje ne može obaviti dovoljno brzo te su stoga odlučili formirati nova područja za vakcinisanje.

Californija je sa 2,7 miliona zaraženih, savezna država s najvećim brojem zaraženih. Do sada je u državi od virusa umrlo više od 30.000 ljudi. Širom SAD-a virusom je zaraženo više od 23 miliona ljudi, od kojih je umrlo najmanje 388.000.

Prema podacima američkog Centra za kontrolu i praćenje bolesti (CDC), u zemlji je do sada 9,3 miliona ljudi primilo vakcinu protiv Covid-19.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79