Divna gesta: Poznate građevine u BiH osvijetljene plavom bojom

Poznate građevine u Bosni i Hercegovini večeras su obojene plavom bojom u znak podrške obilježavanju Svjetskog dana djeteta, koji UNICEF obilježava 20 novembra, kada se svuda u svijetu slavi obljetnica usvajanja Konvencije o pravima djeteta.

U Mostaru je Stari most osvijetljen plavom bojom, a u Banjoj Luci je večeras u plavom Banski dvor, dok je u glavnom grad naše zemlje plavom bojom obojen Sarajevo City Centar.

Ovo je dan kada širom cijelog svijeta, UNICEF raznim aktivnostima pokreće akcije i posebno snažno zagovara za najvažnija pitanja s kojima se suočavaju djeca i mladi.

U najboljem interesu svakog djeteta UNICEF s partnerima na konferenciji posvećenoj odgovornim poslovnim praksama podsjeća da su djeca – naš najvažniji posao.

Ovogodišnji Svjetski dan djece obilježava se u okolnostima pandemije, koja je donijela nove izazove, ali i pokazala da zajedno možemo pronalaziti nova rješenja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79