Divne vijesti za studente u Sarajevu: Usvojen bezuslovni, svi idu na narednu godinu!

Senat Univerziteta u Sarajevu donio je odluku da svi studenti koji upisuju 2020./2021. godinu imaju pravo upisati narednu godinu bez ispunjavanja svih ili pojedinih uslova propisanim Zakonom o visokom obazovanju KS.

Odobreno je i produženje roka za upis u narednu studijsku godinu do 16. oktobra 2020. godine.

Produžuje se i rok za odbranu završnih radova studenata prvog ciklusa studija zaključno sa 10. oktobrom, a za studente drugog, integriranog i specijalističkog studija na UNSA zaključno sa 31. oktobrom 2020. godine.

Odobreno je i produženje roka za upis na drugi ciklus studija za fakultete/akademije na kojima se ne održavaju prijemni ispiti ili su prijemni ispiti završeni, odnosno na kojima nema potrebe za produženjem termina za prijemni ispit zaključno sa 13. oktobrom 2020. godine u 23.59 sati.

U odluci je navedeno i da studenti koji su odslušali sve predmete iz završne godine studija mogu upisati apsolventski staž, saopćeno je iz UNSA.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79