Đajić tvrdi da Stanivuković želi posao za svoju firmu

Nakon što je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković održao konferenciju za medije ispred UKC-a RS-a, medijima se obratio i direktor te ustanove Vlado Đajić, koji je je najavio održavanje protestnog skupa.

Đajić je rekao da je Stanivuković današnjim dolaskom prešao sve granice te da je po drugi put htio napraviti haos na UKC-u.

“Prvi put to je htio učiniti s aferom kiseonik koju je izmislio da dovede do tragičnih slučajeva i mrtvih pacijenata, jer znamo da je u jednom danu 280 pacijenata bilo na kiseoniku kada je slagao da je kiseonik pun željeza. Time je htio da se pacijenti samoinicijativno ili na zahtjev rodbine, skinu, odnosno da se zaustavi spremnik sa kiseonikom, što može dovesti do tragičnih ishoda. Danas je drugi pokušaj”, rekao je Đajić.

Stanivuković pita Đajića: Perete li veš ili keš?

Stanivuković je Đajića optužio za namještanje tendera za pranje veša vrijednog 13,3 miliona KM te da da firma koja vrši usluge pranja veša ima dogovor sa Đajićem.

Đajić je na to odgovorio da Stanivuković iznosi neistine i da želi da dođe do novca jer je suvlasnik firme koja nije izabrana za taj posao.

“Firma koja se žali na vešeraj UKC-a, odnosno, preduzeće koje nije izabrano, jeste u vlasništvu Jelenka Lolića, njegove djece i ostalih. Jelenko Lolić i otac Draška Stanivukovića imaju 50 firmi, obrću stotine miliona kao i njihova djeca. Ovdje su formalno stavljena djeca Lolića, pravi suvlasnik je Draško Stanivuković”, tvrdi Đajić.

Nakon što firma nije izabrana za ovaj posao na UKC-u uložila je žalbu.

“Stanivukovićeva firma se žalila, on hoće da se domogne pranja i da se ušunja u Klinički centar. U pitanju je firma Perfect clean, vlasnik iz registra je Lolić formalno, a pravi vlasnik je Draško Stanivuković”, naglasio je Đajić.

Đajić je rekao da je Stanivuković današnjim dolaskom uznemirio i pacijente i osoblje i da je cijela predstava napravljena kako bi se on dokopao posla u UKC-u.

Na kraju je pozvao prisutne na sutrašnji protestni skup koji se održava u 16:00 sati, a planirano je da se u tom terminu građani okupe na Trgu Krajine, nakon čega će krenuti ka Gradskoj upravi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79