Djeca iz osnovne škole namontirala nastavnicu i drugarice u filmove za odrasle

Foto: Ilustracija/Freepik

Grupa dječaka starijih razreda OŠ “Ivan Gundulić” na Novom Beogradu zloupotrijebila je fotografije jedne nastavnice i svojih vršnjakinja i napravila neprimjerene fotomontaže.

Oni su lice svoje nastavnice i drugarica montirali na pornografske fotografije – požalio se jedan roditelj, koji pita kako će se kazniti djeca jer je “nastavnica doživjela veliku neprijatnost”.

Škola je, međutim, odmah reagovala i epilog ove priče je bio disciplinski postupak. Učenici su priznali šta su učinili i kažnjeni su dvojkom iz vladanja kod nastavničkog vijeća, priča za Telegraf direktor Ivan Ćirić.

“Disciplinski postupak je završen prošle nedjelje. Učenici snose odgovornost, a roditelji su upoznati. Rok za žalbu je 8 dana i vidjećemo da li će se neko od roditelja požaliti na mjere”, kazao je direktor.

“Ispoštovan je kompletan disciplinski postupak. Razgovaralo se s roditeljima, s djecom, s oštećenima, upoznato je Nastavničko vijeće i sve institucije koje se u takvim situacijama obaviještavaju”, objašnjava direktor Ćirić.

Među tim institucijama su, kazao je direktor, policija, javni pravobranilac i javni tužilac. Kako je riječ o djeci, nije bilo elemenata za podnošenje krivične prijave, pa je čitav slučaj završen na nivou škole, u skladu sa zakonom.

“Spriječili smo dalje širenje materijala i on je obrisan. Djeca su priznala grešku, roditelji takođe, svi su bili svjesni šta je i kako urađeno”, dodaje direktor.

Pošto se sve dogodilo van škole, u slobodno vrijeme učenika, direktor apeluje na roditelje da povedu računa o tome kojim sadržajima djeca pristupaju na internetu.

Osim dvojke iz vladanja, nad učenicima će biti sprovedene i vaspitno-disciplinske mjere — pojačan rad sa razrednim starješinom, psihologom i pedagogom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79