Djeca u dvorani “Goran Čengić” ostala bez mobitela: Čak 32 kamere nisu snimile lopova

Sinoć su u sportskoj dvorani “Goran Čengić” od djece koja su došla na trening ukradena tri mobitela. I da tuga bude veća nijedna kamera, od 32 koje su postavljene u dvorani ne pokriva ulaz/izlaz iz svlačionica.

Niko nema odgovora šta i kako da djeca, odnosno roditelji nadoknade štetu.

– Moj dječak je strašno tužan, povrijeđen, ljut… Ne znam šta da vam kažem osim da svi krivicu prebacuju na djecu. Mobitel nije nikakva igračka, niti bespotrebna stvar nego potreba.

Vidite u kakvom vremenu živimo, djeca niti naša imovina nigdje nisu sigurni i sasvim je normalno da moj sin nosi mobitel kako bi nam se javio. Dugo je skupljao novac da kupi mobitel i ostao je bez njega.

Krađu sam prijavila u MUP KS-a, ali ostali roditelji i ja želimo upozoriti sve posjetitelje dvorane “Goran Čengić” da njihova imovina na ovome mjestu nije sigurna, rekla nam je jedna ogorčena i razočarana majka koja je napomenula da se ovo ne dešava prvi put, nego da su krađe vrlo česte i što je najtragičnije neriješene. A moraju biti i neriješene kada se kao krivci označavaju “djeca koja nisu čuvala svoje stvari”, a ne lopovi.

– Ma kradljivce niko i ne traži. Desila se krađa, djeca nisu čuvala stvari i idemo dalje, dodala je majka dječaka koji je večeras, zajedno sa još dva drugara ostao bez mobitela u dvorani “Goran Čengić” na Grbavici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79