Dječak (13) iz Zenice prvo tukao pa silovao 11-godišnjaka, djeca čula plač

Stravičan slučaj dogodio se jučer u zeničkom naselju Radakovo, gdje je prijavljeno kako je 13-godišnjak silovao 11-godišnjaka, saznaje portal “072info”.

Brojne policijske ekipe izašle su na lice mjesta, a 11-godišnji dječak, kojeg je silovao 13-godišnjak, prevezen je u Kantonalnu bolnicu Zenica radi utvrđivanja tačnosti navoda ove prijave.

Nezvanično saznajemo da je prijavljena tuča, a da je policija potom kroz razgovor došla do saznanja o navodnom silovanju.

Uviđaj na licu mjesta trajao je satima, a kojim će biti rasvijetljene sve okolnosti ovog nesvakidašnjeg događaja koji je potresao Radakovo.

Iz policije su za 072info kratko potvrdili da je zaprimljena prijava od strane roditelja koji tvrdi da je maloljetno lice izvršilo silovanje njihovog također maloljetnog djeteta.

Ovi navodi još uvijek se utvrđuju.

Iz policije su za 072info kratko potvrdili da je zaprimljena prijava od strane roditelja koji tvrdi da je maloljetno lice izvršilo silovanje njihovog također maloljetnog djeteta. Ovi navode još uvijek se utvrđuju.

Istovremeno, mještani Radakova sa nevjericom prepričavaju ovaj događaj.

– Užas je bio, stanujemo tu. Strašno, do moje zgrade se desilo. Djeca su neka čula, al nisu smjela, tuko ga je prvo. A inače je taj problematičan.

E ovo vam je dokaz gdje živimo i s kim. Desilo se ispod zgrade usred bjela dana. Od komšija niko da nije čuo – vidio. Tek kad se završilo, čuli svi kako plače – tvrdi mještanka Radakova (identitet poznat redakciji 072info, op.a.)

Cjelokupna javnost u Zenici ogorčena je ovim slučajem, a posebno je paradoksalno da, ukoliko se navodi ispostave tačnim, dječak sa 13 godina neće snositi nikakvu odgovornost niti sankciju za navodno silovanje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79