Dječak Amer je sanjao da ima stado, kupio iz kasice janjad i sada ima stado!

Iz Pobuđa, jednog mjesta velikog stradanja, dolazi nam jedna fantastična priča. Na ovom mjestu zločina, jedan devetogodišnji dječak, svima pokazuje kako se može opstati, ostati, izgraditi.

Taj jedan dječak se zove Amer Ibrahimović.

To veliko čudo od djeteta prošle godine, sanjao je da će biti najveći farmer u ovoj zemlji. Ustao je jedno jutro, ispričao svoj san roditeljima i pred njih istresao 300 KM koje je krišom štedio, od Bajrama do Bajrama, i odmah sebi kupio 8 jagnjadi.

Amer ne želi otiči iz Bosne i Hercegovine, on želi ovdje ostati i sebi graditi život. Od svog džeparca počeo je praviti novi objekat kako bi smjesti veći broj ovaca. A životinje su upravo ono što Amer najviše voli, i ono čime je okružen. Do sada ima 27 ovaca, psa, mačka, dvije krave, tele, šest koza.
Njega ne zanimaju igračke jer kaže da je veliku za njih, pa sve koje dobije poklanja drugoj djeci.

Svojim radom Amer želi osigurati dobar život bolesnom ocu i majci koji su na birou.

“Kada mi neko da marku ili deset, ja to stavljam u kasu da bi mogao kupiti još ovaca”, kaže Amer.

Dok se njegovi vršnjaci igraju, sjede za računarom i uživaju, Amer radi teške poslove oko stoke, ali Amer ima nešto što mnogi nemaju,lijep i sretan osmijeh.

Djeco iz gradova, pogledajte šta je životna igrica. Dok vi skupljate poene na kompjuterskim igricama, Amer skuplja ovčice. Markica po markica, 101 ovčica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments