Dječak čiji su roditelji stradali u bunaru neprestano pita za mamu

Mališan iz okoline Trstenika koji je poslije tragične smrti svojih roditelja četiri dana proveo sam u porodičnoj kući još uvijek čeka da oni dođu po njega.

S.A. (4) iz sela Poljne kod Trstenika, koji je proveo četiri dana sam u kući, pošto su mu se roditelji Časlav (57) i Slađana (50) preminuli u bunaru u susjednom selu Stragari, još uvijek ne zna da je ostao bez roditelja, piše Kurir.

Foto: Privatna arhiva

Kako piše “Kurir” mališan neprestano doziva mamu i tatu i raspituje se kada će doći po njega.

– On jeste mali, ali je svjestan da mame i tate nema. Niko nema srca da mu kaže da je ostao sam na svijetu. On još uvijek ne zna da su mrtvi, ali primjećuje da se desilo nešto strašno – kaže izvor blizak porodici Anđelković.

Jeo palačinke i jabuke

Prema njegovim riječima, dječak se od srijede ujutru nalazi u kruševačkoj bolnici, nakon što su ga komšije pronašle samog, smrznutog i izgladnjelog u porodičnoj kući, koja je bila zaključana.

– Pretpostavlja se da su Časlav i Slađana još u noći između subote i nedjelje otišli automobilom do susjednog sela da kradu kupus. Kako nisu imali kome da ostave dijete, zaključali su ga u kući. Nažalost, tokom krađe supružnici su upali u bunar i oboje su nastradali. Nesrećni Srećko je tako ostao sam u kući, sve dok prekjuče komšije nisu čule kako plače iz kuće. Tada se otkrila stravična tragedija – kaže sagovornik i dodaje da je dijete bilo preplašeno.

– Pronašli smo ga uplakanog u ledenoj kući. Mučenik se ogrnuo ćebencetom, a s njim je bila i mačka, koja se tri dana nije odvajala od njega i koju je on sve vrijeme grlio. Pošto u kući nije bilo grijanja, maca mu je vjerovatno spasla život jer se sve vrijeme motala oko njega i grijala ga – priča potreseni sagovornik.

On dodaje da je dječak tokom boravka u kući jeo jabuke i palačinke koje mu je mama spremila u subotu.

Liječili se od steriliteta

Vidi se da su Časlav i Slađana vodili računa o djetetu, ali eto, tragedija ih je zadesila. Njih dvoje su se godinama liječili od steriliteta i na kraju su zahvaljujući vještačkoj oplodnji uspjeli da dobiju Srećka u poznim godinama, njegovo rođenje za njih bila prava i najveća sreća – kaže sagovornik.

Dragojlo Minić, direktor Centra za socijalni rad u Trsteniku, rekao je za Kurir da će brigu o Srećku preuzeti rođaci.

– Vrši se procjena rođaka i sa očeve i s majčine strane, pa će onaj ko bude ocjenjen kao najpodobniji i najveći garant preuzeti dječaka. Važno je reći da nema ni govora o tome da mališan ode u dom. Potrudićemo se da on pripadne nekome ko će mu dati svu toplinu i ko će zaista brinuti o njemu, mada mu niko ne može zamijeniti roditelje – rekao nam je Minić.

Ne zna se da li će dječak prisustvovati sahrani

Mališan se trenutno nalazi na odeljenju pedijatrije kruševačke bolnice i procjenjeno je da je njegovo zdravstveno stanje dobro.

– U slučaj su uključeni psiholozi i dječiji psihijatar, koji će procijeniti kada je pravi trenutak da mu se saopšti da je ostao bez oca i majke – kaže izvor i dodaje da je još uvek neizvjesno i da li će dječak prisustvovati sahrani roditelja.

– Riječ je o veoma malom detetu i u toku je procjena. Pitanje je kako bi na njega uticala sahrana – naveo je sagovornik.

Časlava i Slađanu sahraniće rođaci, čim budu mogli da preuzmu tijela sa obdukcije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79