Dječak Edi Tufek (8) je bolje, vesel je i razgovara sa svojim dajdžom

Dječak Edi Tufek (8) je bolje, vesel je i razgovara sa svojim dajdžom


U Donjoj Jablanici je, nakon tragičnih poplava, 8-godišnji Edi Tufek ostao bez svoje gotovo čitave porodice.

Ostao bez svoje majke Adele, oca Vedada, nane i dede.

Dječak je bio prebačen helikopterom u Mostar, a trenutno njegovo stanje je sa javnosti podijelio bh. fotograf i planinar Dženan Džino.

Džino se trenutno nalazi u Jablanici.

“Dječak Edi Tufek je dobro i hvala Bogu ide na bolje, vesel je i razgovara sa svojim dajdžom.

U kontaktu sam sa njima od sinoć i drago mi je da ovakvu vijest mogu podjeliti. Njegov dajdža (brat od rahmetli mame čovjek koji je izgubio sestru) je uz njega u bolnici u Mostaru i ima pristup djetetu. Njegov dedo, (otac od rahmetli mame, čovjek koji je izgubio kćerku) otvorio je račun i taj račun je bio kod mene objavljen za pomoć,” obavještava Džino na Facebooku.

Dodao je da je dobio poziv od njegove tetke koja je tražila da se ne skuplja humanitarna pomoć za Edija jer mu ne treba i njegova budućnost je obezbijeđena. Fotograf je promtno izbrisao sve oko akcije kako ne bi pravio sukobe unutar porodice.

“Rekao sam im da onog momenta kada mi i jedni i drugi u dogovoru dadnu konačno rješenje ja ću sa tim rješenjem izaći u javnost. Do tada, vi sami procjenite šta želite raditi po pitanju pomoći za ovog dječaka i kako želite reagovati.”

Dodao je da se nalazi na terenu i da pokušava pružati najobjektivnije informacije u vezi pomoći. Naglasio je da je njemu jedina želja da pomogne svima kojima to treba, a ne da ulazi u neke privatne porodične stvari.

“Molim Vas da ovu vijest ne komentarišete već čisto da znate o čemu se radi. Hvala Vam svima što pratite čitavu situaciju oko Jablanice i morate razumjeti da su svi pod stresom i da je u ovim trenutcima sve shvatljivo i razumljivo pa tako i ovo”, zaključio je fotograf na Facebooku.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija