Dječak iz Banjaluke raznježio region: Prodaje Bibliju da kupi baki lijekove

Priča je to i o učeniku osnovne škole iz Banjaluke, koji je odlučio pomoći svojoj porodici koja je u teškoj materijalnoj situaciji, piše Yumama.com.

Za pomoć se obratio svom profesoru Danijelu Mihiću, koji je problem dječaka objavio na Facebooku.

– Danas sam dobio zahtjev od učenika (13 godina) da mu nađem kupca koji će njegovoj baki dati 45-godišnju Bibliju. Baka kaže da joj trebaju lijekovi, mama ne radi, tata zarađuje malo, a on želi da doprinesu i olakšaju im. Zove majku učenika koja potvrđuje da je situacija u porodici preteška (dječak nije rekao ni koliko) i pojede ga jer ne može pomoći, objasnio je profesor.

Uz pomoć razreda i drugih nastavnika prikupit će se novac za pomoć dječaku i njegovoj porodici.

– Budući da sam mu obećao, pokušat ću putem Facebooka pronaći kupca Biblije (kako bih mogao doprinijeti porodici).

Biblija u izvrsnom, očuvanom stanju iz 1976. godine košta najmanje 100 maraka. Ako neko slučajno ponudi više, još bolje. Ako ga nitko ne želi kupiti (jer zapravo ne vrijedi toliko i nitko sada nema novca), kupit ćemo ga, ali ne mogu ga iznevjeriti, jer sam mu obećao da ću pokušati pronaći kupca, dodao je učitelj.

Evo njegove ponude:

Objava je podijeljena više od 300 puta i mnoge je dirnula ova priča, pa je profesor objavio i broj računa porodice, kako bi im ljudi mogli direktno pomoći.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79