Foto: Bljesak
Dječak iz Jablanice tražio prijatelja: “Ovdje mu je bila kuća, sada ne znam gdje je

Dječak iz Jablanice tražio prijatelja: “Ovdje mu je bila kuća, sada ne znam gdje je


Reporteri “Bljeska” su se nalazili u Jablanici, a zabilježili su jednu posebno emotivnu situaciju.

Oni navode da im je najpotresniji bio susret s dječakom, usamljenim među ruševinama nečega što je nekada bilo selo i njegov dom.

– Došao sam ovdje, tu mi je živio prijatelj – rekao je reporteru “Bljeska” dječak dok je šetao među ruševinama.

”Ovdje mu je bila kuća. Sada ne znam gdje je”, govori dječak dok posrće po ruševinama što ih je iza sebe ostavila katastrofa koja se ne bilježi na ovim prostorima do sada.

Ljudi, okupljeni na ostacima pruge, između ostataka dvaju naselja, ispričali su nam kako su u noći iskakali kroz prozore, bježali s balkona iznosili članove svoje obitelji. Svjedočili su i pričama mještana kako su gledali smrti svojih susjeda. Ljudi svega još nisu ni svjesni, ali već jedni drugima priskaču u pomoć, nude jedni drugima nešto što im je ostalo od hrane, vode, nude riječi utjehe, ali se čini da im je najpotrebnije da u ovim trenutcima kad se još puno toga ne zna, šute zajedno.

Šute i gledaju kako su njihovi životi zatrpani i pregaženi nezaustavljivom silom. Nemoć na svakom koraku Nemoć se osjeti na svakom koraku. Nemoćan je i čovjek koji s lopatom stoji na vrhu gomile materijala koja je nekada bila nečiji dom.

Stoji naslonjen na lopatu i gleda, ne znajući od kuda i kako da krene izmoren jer je pokušao sam raščistiti gomilu materijala.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija