Dječak prijetio da će pobiti cijelu školu pa se zaključao

U Beogradu je jučer, oko 8 sati prijavljeno je da P. R. (15) učenik Osnovne škole Dušan Vukasović Diogen pravi nered i prijeti da će sve ubiti, prenosi srbijanski mediji.

Po pozivu je odmah upućena policijska patrola u školu.

“Na licu mesta je ustanovljeno da je P. R. pri dolasku u školu na ulici došao u verbalni sukob sa V. G. (15), a nakon toga utrčao u školu i počeo da viče i da prijeti da će prebiti V. G. i da se sve pobiti”, prenosi Blic.

P. R. se posebno obratio razrednici Ž. S. (48) kojoj je navodno rekao da će joj presuditi.

Nakon toga, dječak je otišao kući i zaključao se u sobu.

“Patrola policije je zatekla dječaka u njegovoj kući, ali je on odbio komunikaciju i djelovao je dezorijentisano zbog čega je pozvana ekipa Hitne pomoći”.

Ekipa Hitne pomoći je uz policijsku pratnju, ali i pratnju majke dječaka prevezla maloljetnika u Kliniku za neurologiju i psihijatriju za djecu i omladinu Dr Subotić.

Kako prenose srbijanski mediji, o ovom slučaju je obaviješten Centar za socijalni rad.

“Nakon terapije, dječak je sa majkom došao u policijsku stanicu, gdje je uz konsultaciju sa dežurnim zamjenikom VJT-a za maloljetnike saslušan za krivično delo – ugrožavanje sigurnosti”, prenosi Blic.

Podsjetimo, u jutarnjim satima 3. maja dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak deset osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i devetero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79