Dječak sjedio nasred ceste u noći, sekunde su ga dijelile od katastrofe

Na društvenim mrežama osvanula je užasavajuća snimka iz Osijeka. Naime, snimku dječaka koji tokom noći sjedi na stolici nasred saobraćajnice i tipka po mobitelu u Osijeku objavio je Branimir K. Hackenberger, profesor s odsjeka za biologiju Univerziteta u Osijeku.

Vozač automobila se zaustavio na vrijeme te se dječak mirno maknuo sa ceste.

“Utjecaj društvenih mreža, obijest, nepostojanje realnog sistema vrijednosti, upropašten obrazovni sistem, sve to skupa zajedno ili nešto sasvim drugo!? Više ne znam! No pogledajte šta mi se dogodilo, ili bolje rečeno šta se moglo dogoditi” – napisao je profesor na svom Facebook profilu.

Utjecaj društvenih mreža, objest, nepostojanje realnog sustava vrijednosti, upropašten obrazovni sustav, sve to skupa zajedno ili nešto sasvim drugo!? Više ne znam! No pogledajte što mi se dogodilo, ili bolje rečeno što se moglo dogoditi, u Osijeku u Stepinčevoj ulici oko 21 sat u ponedjeljak, 15.08.2022., čvrsto vjerujem kao posljedica svega navedenog.
U svakom, slučaju molim sve da podijele ovaj video zapis. Možda netko prepozna lika i neka onda obavijesti njegove roditelje o tome što im dijete čini.
Je li po srijedi Tik-Tok izazov ili nešto slično, nije važno. No, ovo dijete treba hitno odgojni tretman. Osim što ugrožava svoje zdravlje i život, ugrožava i sudbinu vozača i tko zna što još!

Posted by Branimir K. Hackenberger on Tuesday, August 16, 2022

“Možda neko prepozna lika i neka onda obavijesti njegove roditelje o tome šta im dijete čini. Je li po srijedi Tik-Tok izazov ili nešto slično, nije važno. No, ovo dijete treba hitno odgojni tretman. Osim što ugrožava svoje zdravlje i život, ugrožava i sudbinu vozača i ko zna šta još” – naglasio je profesor zamolivši svoje pratitelje da podijele ovaj video.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79