Dječak slika i svoja djela mijenja za hranu napuštenim životinja

Dječak Pavel Abramov iz ruskog grada Arzamasa sa devet godina pomaže napuštenim kucama i macama. Odlučio je slikati portrete životinja i mijenjati ih za hranu, lijekove te ostale potrepštine potrebne lokalnom azilu koji brine o preko stotinu životinja i čiji je on najmlađi volonter.

Projekt je nazvao “Kind Paintbrush”, a majka Ekaterina Bolshakova velika mu je podrška.

Dječak je na ovu ideju došao nakon što je njegov pas Barsik uginuo. Počeo je pažljivije promatrati lutalice i pse u prihvatilištima i nije mogao vjerovati koliko patnje vidi u njihovim očima.

Počeo je slikati portrete kućnih ljubimaca i davati ih njihovim vlasnicima u zamjenu za potrepštine potrebne napuštenim životinjama. Na primjer, za portret jedne mace dobio je lijek za kožne bolesti, pet kilograma heljde i deset konzervi hrane za pse, prenosi truththeory.com.

Pavel kaže da voli slušati priče ljudi koji su udomili ljubimca i kako je došlo do toga – gdje su ga vidjeli, zašto su odabrali baš njega, koliko im je to promijenilo živote, koliko su udomljene životinje sada sretnije…

Ovaj projekt naišao je na odobravanje mnogih vlasnika ljubimaca koji su počeli sve više naručivati portrete pa čak i iz drugih dijelova svijeta, iz zemalja poput Njemačke i Španije.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79