Dječak u ruksaku nosio 11 bombi, jedna eksplodirala i povrijedila ga

Četrnaestogodišnji dječak povrijeđen je u srijedu u eksploziji bombe u selu Barakovac kod Čelinca, a kako nezvanično saznajemo, on je u svom ruksaku nosio čak 11 kašikara.

Kako nam je potvrdila Marija Markanović, glasnogovornica Policijske uprave Banja Luka, policiji je oko 19 sati prijavljeno da maloljetnik posjeduje eksplozivne naprave, te da je povrijeđen.

– Odmah nakon prijave, na mjesto događaja je upućena Civilna zaštita RS-a, te su bombe izuzete od njega. Dijete je, međutim, povrijeđeno, te je kolima Hitne pomoći prevezeno u banjalučku bolnicu, kako bi mu se ukazala ljekarska pomoć. O svemu je obaviješten i tužilac za maloljetnike – kazala je Markanović.

loading...

Prema nezvaničnim informacijama, dječak je zadobio teške povrede ruke i nije životno ugrožen, ali je zadržan na liječenju.

U pitanju su bombe M-72 i M-75, a tokom istrage policajci su došli do saznanja da je maloljetnik torbu sa sedam bombi ostavio u dvorištu jedne kuće u tom mjestu i da je otišao u pravcu šume, piše EuroBlic.

– Prema informacijama koje su dobili na mjestu događaja, policajci su zaključili da on planira baciti bombe u šumi, pa su odmah krenuli u potragu za njim kako bi ga spriječili da to uradi – pojašnjava izvor Eurolica.

Policajci su nakon kraće potrage uspjeli da pronađu povrijeđenog maloljetnika, a utvrdili su da je sa jedne bombe odvrnuo inicijalnu kapsulu zajedno sa kašikom i odvojio od bombe. Tu odvrnutu kapsulu je aktivirao i ona mu je navodno eksplodirala u ruci.

Mještani Barakovaca su ispričali da su čuli za ovu eksploziju i da je D. S. imao sreće, da nije teže povrijeđen.

– Komšija mi je ispričao da je čuo da je on negdje našao te bombe i da ih je nosio u šumu da ih baca. Sreća pa je bio sam i svaka čast onom koji je to prijavio policiji, jer da nisu došli na vrijeme ko zna šta bi bilo – rekao je jedan od mještana i dodao da je ovaj maloljetnik ranije pravio sitne probleme, ali da nikada ništa slično nije uradio.

 

 

Crna hronika/Euroblic

Loading..