Dječaku (16) koji je brutalno pretukao Đorđa Mijatovića određen pritvor, čeka se saslušanje 17-godišnjaka

Dječaku F.B. (16) koji je osumnjičen da je brutalno sa drugom pretukao Đorđa Mijatovića brata potpredsjednika Vlade Federacije BiH Vojina Mijatovića određen je pritvor do 30 dana.

Kako piše Blic, on će biti sproveden u pritvor u Centralni zatvor.

“Saslušanje drugog osumnjičenog koji se sam predao će biti u toku dana”, rečeno je medijima.

Podsjetimo, identifikovani su i procesuirani maloljetnici koji se sumnjiče za napad na Đorđa Mijatovića, koji je podlegao povredama u Urgentnom centru u nedjelju 26. maja.

Podsjetimo, jutros je uhapšen maloljetnik F. B. (16).

Njemu se na teret stavlja krivično djelo – teško ubistvo.

17-godišnjak se danas oko 12:00 sati predao uz prisustvo majke i advokata.

Maloljetnici se sumnjiče da su Mijatoviću zadali kobne udarce u glavu.

Obdukcija je, prema nezvaničnim saznanjima, pokazala da je dobio šest udaraca u glavu, od kojih je jedan bio u predjelu sljepočnice. Upravo je taj udarac, izazvao pucanje lobanje, što je dovelo do epi napada i infarkta.

“Huligani su dječaku koji ima desetak godina uzeli loptu i šutnuli je. Dječak je otišao kod oca i požalio se, nakon čega je Mijatović sišao i rekao im da ostave dječaka na miru. Tad su se huligani zaletjeli i krenuli da ga neprestano udaraju. Skakali su mu po glavi. Šutirali ga. Od toga mu je naprsla lobanja. Htjeli su i da ga zapale bakljom”, rekao je poznanik Mijatovića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79