Dječaku gurali četkicu za zube u anus

NOVI slučaj teškog krivičnog djela nad dječakom dogodio se prošlog tjedna u Domu za odgoj djece i mladeži Pula. Od dobro upućenog izvora doznajemo da su dječaka starog 14 godina koji boravi u domu, nasrnuo na njega 12-godišnjak, također korisnik doma, te još jedan štićenik doma.

Nasrnuli su na njega tako da su zagrijavali širi dio ključa do usijanja i prislanjali mu ga na kožu, tj. žigosali ga na više mjesta po tijelu. Zatim su gasili čikove po njemu i gurali mu četkicu za zube u anus te ga nakon toga prisiljavali da “pere” zube istom četkicom.

“Jedan dečko iz Doma je to otkrio i prijavio odgajateljima. Prošlog tjedna je održan i sastanak o tome u domu”, doznajemo od izvora. Međutim od svih institucija koje smo kontaktirali nismo dobili konkretne odgovore već su nam svi rekli da poduzimaju određene radnje i izvide, ne navodeći koje.

Kontaktirali smo PU Istarsku, gdje su nam potvrdili da je pulska policija 12.5. zaprimila prijavu o počinjenju djela na štetu štićenika doma koji je u događaju, navode, lakše ozlijeđen.

“U tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja. S obzirom na odredbe Zakona o kaznenom postupku i Zakona o sudovima za mladež, nismo u mogućnosti iznositi pojedinosti”, rekla je za Index Nataša Vitasović, glasnogovornica PU Istarske.

Anica Idžaković, ravnateljica Doma za odgoj djece i mladeži Pula u odgovoru za Index rekla je da su vezano uz događaj koji se zbio u njihovoj ustanovi poduzeli sve mjere i radnje sukladno Protokolu o zaštiti i sigurnosti korisnika doma te postupanja u izvanrednim (kriznim) situacijama.

“Zbog zaštite prava djece i maloljetnika te tajnosti izvida koje provodi policija nismo u mogućnosti iznositi detalje događaja i radnji koje se poduzimaju. O događaju smo obavijestili sve nadležne institucije i postupamo u skladu s Protokolom i pravilima struke”, stoji u odgovoru ravnateljice Idžaković.

U Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku rekli su nam, pak, da su upoznati sa situacijom u pulskom Domu. Ponovili su nam isti odgovor kao i ravnateljica pulskog doma.

“Dom za odgoj djece i mladeži Pula obavijestio nas je o navedenom događaju i o poduzetim radnjama sukladno Protokolu o zaštiti i sigurnosti korisnika doma te postupanja u izvanrednim (kriznim) situacijama. Upoznati smo i s informacijom da će ravnateljica Doma za odgoj djece i mladeži preispitati odgovornosti odgajatelja”, stoji u odgovoru Ministarstva za Index.

 

Potvrđena druga optužnica protiv Zdravka Mamića: Hoće li biti izručen?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79