Djeci zapalili kombije, mislili da su navijačke grupe

Na Međunarodni turnir u kickboxingu u Zagreb doputovalo je 15-ak dječaka i djevojčica, u pratnji nekoliko roditelja. Odlučili su prenoćiti kako bi mogli malo uživati u zagrebačkom adventu i danas se vratiti svojim domovima u Vodice, no dočekalo ih je neugodno iznenađenje. Šokirani, pitaju se: Tko bi i zašto mogao napraviti ovakvo nešto?

Noćas oko 4,30 sati na parkiralištu ispred Hostela Arena u Novom Zagrebu u potpunosti je izgorjelo kombi vozilo šibenskih registracija u vlasništvu Malonogometnog kluba ‘Heroji 2007’ iz Vodica, dok je nagorio i djelomično je oštećen minibus šibenskih registacija u vlasništvu poduzeća Gradski parking iz Vodica.

“Probudila nas je buka i galama, s recepcije hostela Arena već su nazvali policiju i vatrogasce, a mi smo odmah pristupili gašenju vozila vatrogasnim aparatima. Da nismo odmah počeli s gašenjem, i drugo vozilo bi bilo potpuno izgorjelo. Kako objasniti djeci u dobi od 7 do 12 godina, koja su došla na turnir u Zagreb, zadnji u ovoj godini, zašto bi netko napravio ovakvo nešto, ” rekao nam je u telefonskom razgovoru 40-godišnji Tomislav Ivas Mede iz Vodica, predsjednik Kickboxing kluba Hrvatski branitelj dragovoljac. Kombi u vlasništvu MNK Heroja totalno je bio zapaljen, a minibus je počeo gorjeti. Na Međunarodni turnir u kickboxingu u Zagreb doputovalo je 15-ak dječaka i djevojčica, u pratnji nekoliko roditelja. Odlučili su prenoćiti kako bi mogli malo uživati u zagrebačkom adventu i danas se vratiti svojim domovima u Vodice, no dočekalo ih je neugodno iznenađenje. Šokirani, pitaju se: Tko bi i zašto mogao napraviti ovakvo nešto? Ivas tvrdi kako je danas doznao da se održava nogometni derbi između Hajduka i Dinama u zagrebačkom Maksimiru i pita se je li moguće da su zbog toga zapalili kombi šibenskih tablica?  Kada su čuli što se dogodilo, neki koji putuju danas u smjeru Dalmacije, ponudili su im pomoć u prijevozu.  “Zvali su nas i govorili da imaju jedno ili dva mjesta slobodna u autu da prevezu djecu kući, uspjeli smo se organizirati nekako”, kaže Ivas.

 

Kickboxing klub Hrvatski branitelj dragovoljac posudio je svoj kombi udruzi Daj pet od srca kako bi isporučili prikupljene donacije socijalnoj samoposluzi u Vukovaru, a na put je planirano da idu minibusem od Gradskog poduzeća Vodice, piše Info Vodice.  Međutim zbog povećeg interesa roditelja da idu s djecom posudili su dodatni kombi od MNK Heroja, koji je na kraju posve izgorio. Zagrebački Holding će platiti vučnu službu Zagrebački holding, odnosno njegova podružnica Vladimir Nazor, koji upravlja hostelom, dječacima i djevojčicama podijelili su lunch pakete za prijevoz kući, a da sigurno tamo stignu pobrinut će se vatrogasci. – Troje ih mora zbog očevida još ostati u Zagrebu i ostat ce u hostelu na trošak Zagrebačkog holdinga, a osigurat ćemo i platiti vučnu sluzbu kad od policije dobiju dozvolu da mogu vozila odvesti – kažu iz ZG holdinga

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments