Dječija lobanja u peći: Ostali su šokirani prilikom renoviranja stana

U staroj peći za hljeb, u slovenskom Novom Mestu, u ulici blizu Policijske uprave, pronašli su dječju lobanju.

Prema prvim informacijama radi se o lobanji 12-godišnjeg djeteta, pišu Slovenske novice. Očevidac tvrdi da je bila stara, nije bila prljava ili teško izgorjela, a primijetio je i rupu na vrhu za koju se misli da je možda prostrelna rana.

Porodica iz Novog Mesta kupila je stan u Klemenčičevoj ulici. Prvi vlasnik stana bio je radnik, on ga je ostavio svom sinu, a potom ga je kupila starija gospođa u čijem je vlasništvu bio 10 godina. Umrla je u staračkom domu i stan je kupio mladi par. Kako je u njemu bila stara peć, odlučili su da je uklone. Ulica ima uređeno granje na gas, pa je ova peć bila nepotrebna.

Radove su izvodili u subotu. Ali kad su cigle počele da padaju doživjeli su šok. Ugledali su lobanju i odmah pozvali policiju.

Stigli su i pripadnici kriminalističkog odjeljenja. U stanu su bili nekoliko sati, a pronađenu lobanju odnijeli su na dalje ispitivanje.

“Ovdje živim 41 godinu i svih ovih godina nije se dogodilo ništa neobično, barem koliko ja znam. Niti jedno dijete nije nestalo, niti jedan zločin se nije dogodio, barem mi za njega ne znamo, a zaista je čudno odakle lobanja”, izjavio je Robert Zidar, komšija iz istog bloka.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79